IMUNOPACK - 2x Vitamín C Biokomplex 500mg + Imunilky Dr. Bojda

ZdarmaZdarma 869 Kč –8 %
vit a imunilky 565 904
869 Kč –8 % 799 Kč
Skladem

Komplexní péče o Vaši imunitu. Vitamín C 500 Biokomplex a profesionální přípravek na imunitu - IMUNILKY, cucavé tablety, které jsou primárně určeny zejména dětem, ale mohou je užívat i dospělé osoby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Komplexní péče o Vaši imunitu

Vitamín C

Většina zvířat a rostlin si syntetizuje tento vitamín sama a nepotřebuje žádné jeho přídavky. Na celém světě se tak nedokážou přirozenou cestou zásobovat vitamínem C pouze člověk, některé druhy primátů, morčata, kapybara, indický netopýr, mezi ptactvem pak červení bulbulové a z vodní říše pstruh duhový a losos.

Tento poznatek vedl některé vědce k závěru, že neschopnost přirozené produkce vitamínu C je genetický defekt, a následně k hypotéze (částečně vyvrácené), že pokud by se jeho hladina u člověka vyrovnala s hladinou u zvířat, vedlo by to ke zlepšení jeho celkového zdravotního stavu. K hlavním propagátorům kontroverzního užívání vysokých dávek vitamínu C patřil například dvojnásobný držitel Nobelovy ceny Linus Pauling. Tvrdil, že vitamín C je lékem na všechno – od nachlazení po rakovinu (V řadě studií se však pozitivní účinek vyšších dávek askorbátu na lidský organismus nepotvrdil, někdy dokonce vedlo dlouhodobé podávání vysokých dávek askorbátu ke zvýšení nemocnosti i úmrtnosti). Na sklonku svého dlouhého života (dožil se devadesáti tří let) užíval denně dávky 12 000 mg vitamínu C a toto množství dokonce zvyšoval na 40 000 mg v době, kdy u sebe pozoroval příznaky nachlazení (doporučená denní dávka je v EU 60 mg). Tato tvrzení byla vyvrácena a podobné metody byly dalšími výzkumy prohlášeny za šarlatánství.

Zdroje vitamínu C

Z rostlinných zdrojů je na vitamín C velmi bohatý šípek, rakytník, dále např. citrusy (limetka, citrón, pomeranč, grapefruit), brambory nebo rajčata, papriky, papája, brokolice, černý rybíz, jahody, květák, špenát, kiwi, brusinky.

Vliv zpracování potravin na vitamín C

Při tepelném zpracování potravin v nich dochází k úbytku vitamínu C (včetně ohřevu v mikrovlnné troubě). Zpracováním se snižuje obsah vitamínu cca o 10% za každých 5 minut vaření, sušením až 50 %, šetrnější je dušení v páře. Velké ztráty způsobuje tepelná konzervace a blanšírování. Vitamín C se rozkládá oxidací a to rychleji při větší teplotě. Za pokojové teploty se ztrácí zhruba během měsíce (včetně džusů). U kandování dochází k obdobné ztrátě, ale lze ji zpomalit snížením teploty. Nejlepší je zdroj vitamínu C zmrazit či zabránit oxidaci (skladování tablet v suchých místech).

Vliv vitamínu C na zdraví člověka

Vitamín C je potřebný pro metabolizmus aminokyselin, konkrétně pro vznik nekódovaných aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu. Tím se podílí na syntéze kolagenu. Nedostatek vitaminu C se proto projevuje menší pevností cévní stěny, především vlásečnic, a zvýšenou krvácivostí, a dále typicky sníženou pevností vazivového aparátu zubu a s tím spojeným vikláním a vypadáváním zubů. Dále je vitamin C důležitý pro tkáňové dýchání. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje tvorbu bílých krvinek, vývoj kostí, zubů a chrupavek, podporuje růst. Podílí se také na antioxidační obraně buňky, neboť dokáže redukovat tokoferylový radikál (ovšem za určitých podmínek může askorbát v organismu působit naopak i prooxidačně).

Doporučená denní dávka vitamínu C je v současné době stanovena na 60 mg.

V minulosti se některým skupinám osob doporučovaly vyšší dávky vitaminu C, někdy i několik set miligramů za den. V řadě studií se však pozitivní účinek vyšších dávek askorbátu na lidský organismus nepotvrdil, někdy dokonce vedlo dlouhodobé podávání vysokých dávek askorbátu ke zvýšení nemocnosti i úmrtnosti (tzv. antioxidační paradox).

Projevy nedostatku vitamínu C

Mírná hypovitaminóza se projevuje zpomaleným růstem, zvýšenou kazivostí zubů, narušením stavby kostí (v dětství osteomalacií), krvácením do kloubů a jejich deformacemi, nedostatečnou odolností proti infekcím, zvýšenou únavou, žaludečními problémy, lámavými vlásečnicemi a sníženou tvorbou mléka.

Extrémní hypovitaminóza (avitaminóza) způsobuje nemoc kurděje, která se projevuje anémií (chudokrevností), krvácivostí, otokem kloubů a dásní, ztrátou zubů, křehkostí kostí, sterilitou, častými infekcemi, atrofií (oslabováním a prodlužováním svalstva) a žaludečními vředy.

Projevy přebytku vitamínu C

Akutní toxicita vitaminu C je malá. Podání vysoké dávky vede zpravidla nanejvýš k podráždění žaludku a zažívacího traktu. S klasickou hypervitaminózou se u tohoto vitaminu nesetkáváme. Tělo si nevytváří zásoby vitamínu C a jeho přebytek se vyloučí ledvinami. Po vysazení déletrvajícího zvýšeného příjmu vitaminu C však může dojít k paradoxní hypovitaminóze. Podávání vysokých dávek vitaminu C může interferovat s podáváním některých léků; nebezpečná může být kombinace s některými stopovými prvky, zejména přechodnými kovy, která může vést k tvorbě reaktivních forem kyslíku, v minulosti byly popsány i klinicky významné otravy. Vysoké dávky askorbátu také interferují s řadou běžných klinickobioche­mických vyšetření.

Suplementace vitamínem C

Ačkoliv to není přesvědčivě dokázáno, sportovci nejspíš potřebují o něco více vitaminu C než lidé se sedavým způsobem života, protože tento vitamin hraje roli v nápravě oxidačního poškození a při léčení a hojení. Denní doporučená dávka se sice pohybuje v rozmezí 60 – 100 mg, ale v současném světě doplňků stravy se nesetkáme s produktem (cíleným doplňkem vitaminu C), který by obsahoval méně než 500 mg vitamínu C. Povětšinou se jedná o doplňky stravy s postupným uvolňováním vitaminu C, kdyby došlo k předávkování, hrozí pouze vyloučení vitamínu C močí. Můžeme tedy říci, že doplňování vitamínu C je žádoucí. Negativní důsledky suplementace vitamínem C byly pozorovány pouze u extrémně nadlimitních dávek vitaminu C (v gramech), a to při dlouhodobé konzumaci. Negativním projevem předávkování je například podráždění žaludku. U osob se zvýšenou spotřebou vitamínu C je vhodné zvažovat adekvátní suplementaci preparátem s postupným uvolňováním vitaminu C. Do uvedené skupiny osob lze zařadit kuřáky, těhotné a kojící ženy, starší osoby, osoby se zvýšenou fyzickou a psychickou zátěží. Obsah 1 balení 60tbl = 74g.

IMUNILKY – FAKTA + RADY

IMUNILKY představují první komplexní doplněk stravy v ČR na podporu dětské imunity.

Imunilky – z čeho jsou a jak se užívají?

IMUNILKY jsou cucavé tablety, které jsou primárně určeny zejména dětem, ale mohou je samozřejmě užívat i dospělé osoby. Jedná se o první velmi komplexní preparát na trhu v ČR určený ke globálnímu posílení imunitního systému dětí. Přípravek je postaven na bázi Kolostra, betaglukanů z hlívy ústřičné, obsahuje extrakt z červené řepy, vitamín C a vitamín D3. Vidíte, že tento přípravek je schopen nahradit několik specifických produktů, což zákazník také pozná úsporou financí. Kolostrum (mlezivo – mateřská tekutina) je předmléčný tekutý sekret, který je vylučován mléčnou žlázou matek savců bezprostředně po porodu. Pro novorozence, který přichází na svět vyčerpaný porodem a bez imunity představuje prvotní zdroj energie, komplexní potravy a životně důležitých látek ve vysoké koncentraci. Kolostrum je svým obsahem velmi složitá emulze stovek vysoce účinných biologicky a imunologicky významných látek, které zásadním způsobem budují a zesilují imunitní systém, podporují zbytnění svalů a silně regenerují. Jedná se o takové typy látek jaké dokáže vyrobit pouze živé tělo a jsou nenahraditelné jakýmkoli rostlinným materiálem.
Pozitivních účinků hovězího kolostra využívala lidová medicína už v dávných dobách, oblibu mělo zejména u severských národů.

Mají se IMUNILKY užívat před nebo po jídle?

Růstové a imunitní látky působí nejvíce v tenkém střevě. Proto je ideální užívat IMUNILKY před jídlem. Takto se účinné látky rychle dostanou do tenkého střeva kde se dobře a ve velké míře vstřebají. Klidně, ale nechme dětem v tomto volnější režim ať si Imunilky užívají jako bonbóny.

Proč se vyskytují v cucavém stavu?

Pro děti je to všeobecně příjemnější forma než klasické tablety. Ale nejdůležitější je účinnost. Pokud od přípravku očekáváme imunostimulaci, je potřeba zajistit časově delší kontakt se sliznicí úst.

Jsou IMUNILKY vhodné pro všechny děti?

Pokud dítě nebylo kojeno, je užívání IMUNILEK velmi prospěšné. Tím se zaručí příjem mnoha růstových a imunitních látek, které hrají důležitou roli ve vývoji dětí. U nekojených dětí se v období jejich dospělosti častěji vyskytují např. alergie. Užívání IMUNILEK je velmi prospěšné u všech dětí zejména, pro ty které bydlí v městských aglomeracích hlavně v průběhu podzimu, zimy a jara, kdy v naší zemi zejména v tzv. České kotlině, Ostravské pánvi apod. dochází k opakujícím se inverzním situacím se špatnými rozptylovými podmínkami a mnoha dětem jsou opakovaně předepisována tvrdá antibiotika se všemi negativními účinky.

Jsou pro někoho Imunilky nevhodné, např. těhotné a kojící ženy?

Negativní zkušenosti při užívání v těchto stavech nebyly zaznamenány. Doporučujeme se v těchto případech poradit s ošetřujícím lékařem. Imunilky nejsou vhodné pro osoby, které užívají imunosupresivní léky např. po transplantaci nějakého orgánu nebo pokud je někdo alergický na některou z obsažených látek.

Je užívání Imunilek věkově nějak omezeno?

Ano jelikož se jedná o tablety, takže od 3 let a klidně třeba až do sta :-)

Jaké jsou výsledky a praxe – dítě, které přípravek užívá neonemocní?

Hodně záleží na tom v jaké imunokondici se dítě nachází. Pokud je přípravek používán delší dobu alespoň 2 – 3 měsíce v dostatečném množství zpravidla vznikne odolnost.

Lze nějakým vhodným přípravkem Imunilky doplnit?

Velmi vhodný je Bylinkový extra silný sirup na Imunitu, který obsahuje řadu bylin s imunoúčinky ve vysoké koncentraci. Jedná se o takové byliny jako Rakytník, Echinacea, Maralový kořen, Vachta třílistá, červená řepa, ženšen apod. Velkou raritou tohoto sirupu je absence konzervačních látek. Drtivá většina sirupů na trhu v ČR totiž obsahuje tvrdou benzoátovou konzervační chemii.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka DR.BOJDA uvádí na trh extra silné doplňky stravy, zpočátku pro potřebu svých lékáren, později jsou výrobky dodávány přes lékárenské velkoobchody do dalších lékáren v celé ČR. Filosofický přístup k vývoji a výrobě doplňků stravy a kosmetiky je jednoznačně určen nekompromisním přístupem ke kvalitě výrobků. 

Cílem značky je přínos pro zlepšení kvality života zákazníků.