Zaregistrujte se a získáte věrnostní slevu 3 %

Dotaz: Prodáváte v kombinaci calcium a magnesium. V popisu je uvedeno, že by se magnesium nemělo užívat v kombinaci s calciem. Jaké by tedy mělo být správné užívání? M.M

Dobrý den, 

u Magnézia Biokomplex se obvyklá dávka pohybuje v rozmezí 1–3 tablety/den. Jedna tableta obsahuje cca 30% doporučené denní dávky vysoce vstřebatelného hořčíku a je určena na pokrytí běžného deficitu, který vzniká z titulu obvyklé skladby stravy u zdravých lidí. V okamžiku, kdy užíváte nějaké léky hlavně analgetika, laxativa, diuretika, máte diabetes, berete hormonální léčbu, nebo jsou problémy se štítnou žlázou, popřípadě pijete častěji alkohol, pak je nutné užívat více tablet, alespoň 2 nebo 3 tablety. Pokud se hodně potíte, sportujete nebo děláte manuální práci pak potřebujete také vyšší dávku tj. 3–4 tablety za den. 

      Také je dobré pohlídat kombinaci užívání magnézia ve vztahu k stravě a dalším užívaným doplňkům stravy. Určitě není dobré kombinovat s mlékem či mléčnými výrobky obecně – protože obsahují vápník a prosím neužívat souběžně s doplňky stravy obsahujícími vápník či zinek. Vápník při souběhu užívání s magnéziem dostává v našich tělech přednost při transferu do krve před magnéziem. Proto aby se magnézium optimálně využilo je dobré užívání oddělit od mléčných a kalciových výrobků o cca 6 a více hodin. Další negativní vliv na vysokou spotřebu magnesia v těle má nadměrná spotřeba živočišných bílkovin a tuků – zhoršuje se jeho vstřebávání, dále přebytek vápníku obecně, negativní roli hrají chemické přísady obsažené v jídle. Velmi vysoké nároky na dodávání magnesia, a to až dvacetinásobná momentální spotřeba hořčíku vzniká při stresu, také zvýšená konzumace sladkostí a výrobků z bílé mouky (k látkové výměně těchto uhlovodanů potřebujeme větší množství hořčíku). 

         Při souběhu užívání Magnesia biokomplex s Calciem biokomplex - (jedná se organické calcium) je velmi přínosné užívat ještě Vitamín D3/D2 Biokomplex. Tato kombinace je velmi prospěšná, protože přípravky na sebe navazují. Calcium biokomplex je přípravek, který je postaven na směsi čistě organických kalciových komponent s bohatým doprovodem látek podporujících vstřebávání a metabolizmus kalcia. Organické molekuly jsou velmi velké, a proto nelze dát do tablety celodenní doporučenou dávku kalcia – to by ta tableta byla tak velká, že by se nedala spolknout, ale dobře volené typy organického kalcia jsou vysoce vstřebatelné, daleko více než anorganické formy, které jsou běžně dostupné v lékárnách to je např. Caltrate. Jedna tableta Calcia Biokomplex je dimenzována na cca 30–35 % doporučené denní dávky calcia, takže v případě nedostatku lze vzít dvě nebo i 3 tablety. Ty 3 tablety, ale jsou spíš pro výkonnostní sportovce, nebo lidi s těžkým fyzickým zaměstnáním, kteří se hodně potí.

cccenové-srovnání-cenby-magnézia_II