Darčekové balenia
Výroba medoviny je v naší rodinné firmě tradicí. Používáme technologii, která je špičkou ve světě. Kvašení medu probíhá tzv. studenou fermentací. Medovina si tak zachovává veškeré zdraví prospěšné látky, které jsou obsaženy v medu. Dá se říct z nadsázkou pijeme zdravě.
V letošním roce jsme se zúčastnili světové soutěže. Soutěž se konala v prostorách biodynamického vinařství Longridge v samém srdci Cape Winelands ve městě Somerset West nedaleko Stellenbosche. K hodnocení bylo pozváno třicet hodnotitelů z dvaadvaceti zemí a sedmi kontinentů.
Při pohledu přes prosklenou stěnu degustační místnosti na stovky hektarů vinic v okolí Stellenbosche ohodnotila mezinárodní porota za šest dní více než dva tisíce vzorků vín a destilátů z celého světa, v šesti desítkách kategorií největší a nejprestižnější soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo International Wine and Spirits Awards.
Při svém prvním velkém zahraničním startu se blýskl dvěma stříbrnými medailemi Ing. Karel Bojda, Ph.D., MBA z Čeladné svými medovinami Jankar Profi Čeladenka a Mandlová.